Generali – Данчо Данчев (главен изпълнителен директор)

За Generali

Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group. Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 66 милиарда евро за 2018 г. С близо 71 000 служители, обслужващи 61 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа.В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона.

Мисия – Нашата мисия е да дадем възможност на хората да оформят едно по-безопасно бъдеще,грижейки се за живота и мечтите им. Да се превърнем в партньор за цял живот!Това е нещото, което ни вдъхновява, мотивира и причината да съществуваме. Винаги сме водени от намерението да подобрим живота на хората в нашето общество. В един все по-сложен свят, способността ни да се грижим и да помагаме, предлагайки по- иновативни и персонализирани услуги, ще даде възможност на нашите клиенти да вземат информирани и правилни решения и да оформят по-безопасно своето бъдеще, както и това на своите близки и бизнес.

Повече информация може да откриете ТУК

Както и на фейсбук страницата на компанията ТУК

За Данчо Данчев

ДАНЧО ДАНЧЕВ, председател на УС и Главен изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД

Роден на 21 ноември 1971 г.

След решения на надзорните съвети на Застрахователно АД „ВИКТОРИЯ“ и Дженерали България през февруари 2015 г., запазва позициите си в ЗАД „ВИКТОРИЯ“ и , считано от 21 ви март г-н Данчо Данчев е вписан в Търговския регистър и изпълнява длъжностите на Председател на УС и Главен Изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД.

Кариера:

Г-н Данчев започва професионалната си кариера през 1995 г. в ЗПАД „България“ като инспектор застрахователни обезщетения. От 1998 г. до октомври 2002 г. изпълнява длъжността Управител на клон Ловеч в ДЗИ, август 2000 г. е избран за член на СД на „ДЗИ – Общо застраховане“ АД и зам. изпълнителен директор, член на СД на „ДЗИ“ ЕАД, член на НС на ЗАД „Армеец“, член на НС на „ДЗИ – Лизинг“, член на СД на „ДЗИ – Консулт“, член на СД на „ДЗИ – Инвест“. От май 2001 г. заема длъжността Изпълнителен директор на „ДЗИ ОЗ“ АД и прокурист на „ДЗИ“ ЕАД, а от декември 2001 г. е избран за председател на СД на „ДЗИ – Общо застраховане“ АД. От декември 2002 г. до 18.12.2015г.  е председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор на ЗАД „ВИКТОРИЯ“. От 2011 до 2015г. Данчо Данчев е председател на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи. През 2011 г. е награден с приза „Мистър Икономика” от списание „Икономика “ за цялостен принос в развитието на търговията и услугите. През 2018г получава престижната награда  „Застраховател на годината“ – За цялостен принос в развитието на българското застраховане.

 Данчо Данчев е завършил през 1994 г. СА „Д. А. Ценов“, гр.Свищов, специалност „Счетоводство и контрол“. Има допълнителна квалификация по „Фирмен мениджмънт“, 1999 г., към Австрийската стопанска камара.