Xplora – Георги Малчев (управляващ съдружник)

За Xplora

Eксплора е маркетинг и дигитална агенция, фокусирана в осигуряването за своите клиенти на впечатляваща възвращаемост на инвестицията (ROI) от дигиталния маркетинг. Вярваме в дълбокото “потребителско прозрение”(consumer insight) – кой какво кога къде и защо прави нещо. Съчетаваме това прозрение с много аналитичен подход и реални данни от потребителското поведение.

Как добавяме стойност, вместо просто да изготвим сайт, проведем рекламна кампания или да модерираме в социалните мрежи? Изграждаме дигитална екосистема, която е sustainable (т.е. дългосрочна, а не включваща самоцелни активи и активации заради идеята да ги има, заради наличието на бюджет, заради възможността да се изгради поредния дигитален актив), campaignable (т.е. която може да бъде развивана и надграждана в рамките на последователни кампании) и integrated (т.е. интегрирана, по начин всеки елемент да допринася за ефикасността на останалите елементи, и постигане на резултати, които самостоятелно да не могат да бъдат постигнати).

Притежаваме не само уменията и опита, но и сме постигнали през годините отлични резултати по отношение на стратегия, управление, маркетинг, дигитален маркетинг, управление на проекти.

Повече информация за компанията може да намерите ТУК

За Георги Малчев

Георги притежава огромен бизнес и маркетинг опит, както стратегически, така и тактически – като управленски консултант, оперативен директор, директор бизнес развитие в компании и големи холдинги.

Преди 3.5 години заедно с двама съдружници Георги Малчев основава xplora.bg – агенция за интегриран дигитален маркетинг със слоган Human digital. Клиенти на агенцията за целия си дигитален маркетинг са над 60 мултинационални и местни компании, от бързооборотни стоки, през софтуерни и индустриални продукти, до финансови услуги. Сред клиентите на агенцията са Schneider Electric в България и Израел, както и Сладкарници Неделя за България и Румъния, Престиж 96 и Rice Up за България и чужбина, и компании като Zagorka, Ariana, Wienerberger, Groupama, Medix, Acer, Skoda, Easycredit, Danone, Viessmann, Philips, Queen’s и Софийската опера и балет за България.

Преди да създаде агенцията оглавяваше дигиталния маркетинг на Мтел, бил е член на управилтени съвети на холдингови компании, има опит като управленски консултант и като икономически журналист.

Преподава маркетинг, комуникации и реклама в Нов Български Университет, както и маркетинг в Softuni Digital и в УНСС. Завършил е executive MBA към Американския университет. Георги често е член на журита за награди за дигитален маркетинг, както и модератор и панелист на форуми за мениджмънт, маркетинг и реклама. Георги е избран за член на Управителния съвет на IAB Bulgaria за 2016, и преизбран през 2017 и 2018.