Vivacom – Радослав Златков (главен технически директор)

За Vivacom

Българска телекомуникационна компания ЕАД оперира на българския пазар от 1992 г. и вече десет години е позната на потребителите у нас с търговската марка VIVACOM. Стартирайки като трети – последен – GSM оператор с придобития за това лиценз през 2005 г., компанията измина динамичен път до постигане на лидерското място в сектора – през 2017 г. отбелязахме пет поредни години, за които VIVACOM е оператор номер 1 по общи приходи в България.

Днес VIVACOM е оператор с изключително голям обхват на телекомуникационни решения за частни и бизнес клиенти – мобилни и фиксирани гласови услуги, оптичен интернет, сателитна и интерактивна телевизия от най-ново поколение, както и индивидуални предложения за нуждите на корпоративните ни клиенти.

Нашият ангажимент към обществото не се изчерпва единствено с предлагането на висококачествени телекомуникационни продукти и услуги. Социалната ни политика, обединена в платформата VIVACOM Fund, включва сериозни ежегодни инвестиции в сферите на образованието, културата, спорта и благотворителността.

Нашето вдъхновение е нашата работа, а клиентите ни са в центъра на всичко, което правим.

Повече информация за компанията може да намерите ТУК

За Радослав Златков

Радослав Златков е главен технически директор на VIVACOM от месец ноември 2015 г. и член на Управителния съвет от месец ноември 2016 г. Той има повече от 20 години опит в сферата на телекомуникациите. Към компанията се присъединява през 2006 г. като старши проектен мениджър във Вивател, а след сливането с БТК ръководи направление „Планиране на достъп и пренос“.

В периода септември 2011 г. – октомври 2013 г. Радослав Златков ръководи оперативната дейност в Алкател Лусент България в рамките на договора за предоставяне на услуги между VIVACOM и Алкател. След присъединяването на служителите от Алкател Лусент България към VIVACOM в началото на 2014 година, той, в качеството си на директор, продължава да ръководи дейността по експлоатация и поддръжка на мрежата.

Завършил е Технически университет София, специалност „Телекомуникации“. Има магистърска степен по управление от Американския университет в Благоевград.