Офиси на Алианц Банк

  •  София
  • Варна
  • Пловдив
  • Бургас
  • Стара Загора
  • Русе

За Allianz Bank

Алианц Банк България е универсална търговска банка със седалище в гр. София. Създадена е през 1997 година под името ТБ „България инвест“. На 13 октомври 2003 година приема името на основния си акционер – Алианц България Холдинг.

Тя предлага своите продукти в повече от 100 финансови и бизнес центъра в цялата страна, успешно допълвани от широката агентска мрежа на „Алианц България холдинг“. Банката притежава пълен лиценз за извършване на банкови и финансови операции.

Алианц Банк България е:

☑ лицензиран първичен дилър на държавни ценни книжа;

☑ лицензиран инвестиционен посредник за операции с корпоративни и държавни ценни книжа;

☑ член на „Българска фондова борса – София“ АД;

☑ член на „Централен депозитар“ АД;

☑ член на Асоциацията на търговските банки.

Алианц Банк България е на четвърто място в класацията на „К 10: Най-добрите банки в България“ на в. Капитал за 2018 г.

Дългосрочният кредитен рейтинг на Алианц Банк България е „ВВВ+”, перспектива стабилна, потвърден от международната рейтингова агенция Fitch Ratings Ltd. на 24.05.2018 г.

За Георги Заманов

Георги Заманов e изпълнителен директор на „Алианц Банк България“. Магистър по икономика и финанси от УНСС и по ядрена физика от СУ „Св. Климент Охридски“.

Започва кариерата си като анализатор в БНБ, преминава през ОББ, „HVB Биохим“ и „УниКредит Булбанк“, където е заемал ръководни длъжности. От 2007-а последователно е бил член на УС на UnіСrеdіtВаnk – Сърбия, където е отговарял за управлението на риска, а след това и на UnіСrеdіtВаnk в Украйна, отговарящ за корпоративното и инвестиционно банкиране.

От януари 2016 г. се присъединява към екипа на „Алианц Банк България“ като изпълнителен директор. От началото на 2017 г. е главен изпълнителен директор на банката.

През декември 2018 г. Георги Заманов бе награден с приза „Банкер на годината 2018“ за спечеленото доверие на клиентите или акционерите.