Renita Käsper, Babbel

Renita Käsper работи като  Talent Acquisition Lead в Babbel, най-успешното приложение за езици в света. Основано през 2007 г., Babbel е най-голямото и най-ефективно приложение за изучаване на език с над 750 служители от +60 националности, работещи в Берлин и Ню Йорк.

Renita Käsper се вълнува от всички теми свързани с човешки ресурс от 2000г.  Работила е като Recruitment Team Lead, Executive Recruiter, Sourcer, и Employer Brand Consultant в един от най-големите бордове за работа в Балтика – CV- Keskus.
В рамките на седем години отличен и упорит труд, екипът на Keskus изгради награждавания екип за набиране на персонал, съчетаващ възможностите на най-големия съвет за работа / база данни и дълбоки познания за набиране на консултации.

Renita е експерт в търсенето и разработването на стратегии за набиране на персонал и определянето на процеси, които отговарят на дългосрочните нужди на наемане на компаниите, за да привлекат най-добрите таланти.

Renita е част от  журито на наградите за работодателската марка в Естония седем поредни години, организирана от Институт по маркетинг (Dream работодател), а също и жури на HR-Brand Belarus  три години 2015, 2016 и 2020.

Миналата година тя имаше страхотна възможност да бъде част от журито на наградата за работодателска марка Узбекистан EMBRAS 2019 и  беше поканена да участва отново през 2020 г.

Тя е съосновател на събитията наречени „Recruitment Thursday“ в Естония, където ентусиастите по подбор на персонал се събират всеки месец и споделят своите знания и опит.

Renita е международен публичен оратор, привърженик на темите за набиране на персонал, търсене на търговски марки и работодатели.