Кой е най-предпочитан работодател сред студентите в България в банковата индустрия

Намирането на качествени кандидати за работа става все по-трудно. Работодателите, от своя страна стават, все по-креативни при създаването на мотивационни програми и инициативи за бъдещи служители. 

Бъдещите банкери споделят, че работната среда, лидерството, ясната визия за бъдещето и добрата репутация са част от критериите, по които избират бъдещия си работодател.

Банковата сфера предлага голяма възможност за развитие. Стажантските програми осигуряват възможност младите таланти да усетят от атмосферата и приложат наученото в реална работна среда. Времето, прекарано по време на стажа, е от съществено значение при избора на работно място, като превръща стажантите и в посланици на марката.

Имено БАНКА ( Банка ДСК) стана най-предпочитан работодател сред студентите в България за 2019г. в националното проучване Graduate Survey.

To измерване на имиджа на работодателите сред студентите в България, като бе организирано за трета поредна година от To The Top Agency и  приключи на 10 Май 2019 г. Официалните резултати бяха публикувани в блога на компанията и от официалния партньор Investor.bg.

В проучването взеха участие 8241 студента от 51 университета в България и за първи път български студенти от чуждестранни университети.

Graduate Survey дава стабилна основа на всяка компания, която иска да оптимизира бюджета си за подбор и задържане на студенти, чрез пълна информация за имиджа като работодател и как се е формирал.

Опитът от предходните 2 години ни показва, че анализът на мнението на студентите предоставя всички опорни точки, над които българският бизнес трябва да се съсредоточи, за да разреши проблемите си с набирането на млад персонал в България.

Вижте ТОП 10 на класацията за „Най-предпочитан работодател в БАНКОВАТА индустрия, сред студентите в България за 2019г. “

2019 БАНКА
1 Банка ДСК ЕАД
2 УниКредит Булбанк АД
3 4 ФИНАНС ЕООД
4 Алианц Банк България АД
5 ОББ АД
6 Първа Инвестиционна Банка АД
7 Райфайзенбанк (България) ЕАД
8 Сосиете Женерал Експресбанк АД
9 БНП Париба Пърсънъл Файненс ЕАД
10 Изи Асет МениджмънтАД (Изи Кредит)

В случай, че не виждате своята компания в ТОП 10, а искате да разберете дали е в нашия ТОП 161, се свържете с нас на +359 888 031 466 или ни пишете на info@tothetop.bg.

Кой е най-предпочитаният работодател в IT индустрията за 2019г.?

, , ,

Топ 50 на работодателите с най-висок имидж сред студентите в България

, ,

ТОП 5 критерия, по които студентите избраха своя желан работодател през 2018

, ,