Naxex – Георги Гергинов (изпълнителен директор)

За Naxex

Наксекс Технолоджикъл Дивелъпмънт е водеща технологична компания, фокусирана върху изграждането на модерни и иновативни решения за финансовата индустрия. Компанията е част от финансовата група Invesus, която оперира в над 70 държави. Наксекс има над 150 служителя, отговарящи за разработване на софтуерни продукти, развиване на инфраструктурни решения и оперативно поддържане на внедрените системи.

Водещите продукти на компанията са онлайн платформа за търговия с финансови инструменти, маркетингова платформа, както и хибридна инфраструктура, осигуряваща висока степен на надеждност.

Чрез иновативните си решения, талантливият екип на компанията, предоставя възможност на клиенти от цял свят да търгуват с финансови инструменти. Нашите системи обработват надеждно милиарди транзакции всяка година.

Повече информация за компанията може да намерите ТУК

За Георги Гергинов

Георги Гергнинов е изпълнителен директор на NaXex Technological Development. Преди това е работил за SAP Labs, където стартира управленската си кариера. Професионалният му път включва и дългогодишен опит като софтуерен инженер.

Съосновател и председател на УС на „Асоциацията за иновации в софтуерните технологии (ISTA)“, която организира едноименната ежегодна конференция – едно от значимите събития за софтуерната ни индустрия.

Завършил е с отличия магистърска степен в областта на компютърните науки в Технически Университет – София и магистърска степен в областта на управленските науки в Шефийлдския университет.