Melexis България – Силвен Коло (управител)

За Melexis

Обединявайки страст към технологиите и истински вдъхновено инженерство, Melexis проектира, разработва и доставя иновативни решения в сферата на микроелектрониката.

Създадена в Белгия, за компанията понастоящем работят над 1500 служители в 19 локации по света.

Melexis е фирма с история в разработването на нови продукти на пазара. Портфолиото обхваща широк спектър от приложения – от позиционен сензор за оптимизиране работата на двигателя на автомобила, до чип, управляващ вентилатора на дрона, или инфрачервен температурен сензор, използван в електронните безконтактни термометри.

Решенията имат за цел да намалят отпечатъка върху околната среда, да подобрят безопасността и сигурността, и да осигурят комфорт за хората.

Melexis идва в България през 2000 г. Понастоящем тук е най-голямото представителство на компанията, съчетавайки местния талант със световните бизнес нужди.

Повече информация за Melexis България може да намерите ТУК

За Силвен Коло

Силвен Коло е роден във Франция. Започва кариерата си в Philips в Кан, Франция. През 1999 г. се присъединява към белгийската компания за микроелектроника Melexis като продуктов инженер. През 2005 г. се премества в подразделението на Melexis в България, където ръководи екипа от продуктови инженери, преди да поеме управлението на производството през 2007 г.

Коло става управител на  Melexis България през 2013 г. От началото на 2019 г. г-н Коло става регионален мениджър за Източна Европа и глобален мениджър стратегии за производството.

Понастоящем е член на Управителния съвет на Аутомотив Клъстер България, както и на Сдружението Белгия-България-Люксембург Бизнес клуб.

Силвен Коло е завършил микроелектроника и електроника във френския технологичен университет ISEN.