Lufthansa Technnik – Торстен Раабе (главен изпълнителен директор)

За Lufthansa Technik

„Луфтханза Техник София“ е част от „Луфтханза Техник Груп“ – световен лидер в поддръжката и основния ремонт на самолети, компоненти и двигатели.

От откриването си през 2007г. до сега, „Луфтханза Техник София“ се наложи като един от водещите центрове за основен ремонт и техническа поддръжка на самолети в Европа.

Българското подразделение е с обща площ от 50 000 кв. м и е специализирано в базово и линейно обслужване на тясно корпусни самолети от семейството на Airbus и Boeing.

Понастоящем компанията разполага с осем хангара за поддръжка и ремонт на самолети.

Благодарение на благоприятното си географско разположение „Луфтханза Техник София” има капацитета да обслужва клиенти от цяла Европа, Близкия изток и Африка.

Високото качество, бързина и професионализъм на работа утвърждават добрата репутация на компанията и нейното стратегическо място в цялостната структура на „Луфтханза Техник Груп“.

Към днешна дата в „Луфтханза Техник София” са заети над 1 200 служители.

Повече информация за компанията може да намерите ТУК

За Торстен Раабе

Торстен Раабе е роден на 20 януари 1972г. в Бад Швалбах, Германия. Получава образователна степен магистър „Индустриален Инженеринг и Мениджмънт“ в Технически Университет Дармщат, Германия и започва кариерата си в „Луфтханза Техник Груп“ през 1998г.

До 2012г. заема различни мениджърски позиции в базите на компанията във Франкфурт и Хамбург.

Присъединява се към екипа на софийското подразделение през април 2012г., където поставя основите на звеното „Управление на материалите“ към Lufthansa Technik Base Maintenance Division.

Като Директор на отдела за Управление на материалите за базово обслужване на самолети е отговорен за снабдяването на базите в София, Хамбург, Будапеща, Малта, Шанън (Ирландия) и Пуерто Рико.