Lagardere Travel Retail – Младен Йорданов (изпълнителен директор)

За Lagardere Travel Retail

Една от четирите дивизии на групата Lagardère, Lagardère Travel Retail е водещ световен лидер в търговията на дребно на пътнически локации /travel retail/.
С опит от над 160 години в търговията в пътнически зони, от откриването на първата книжарница през 1852г. на жп гара Gare de Lyon в Париж, предоставяме нови преживявания за пътниците ежедневно.
Адаптираме и оптимизираме концепциите, с цел постигане на максимални резултати, като се стремим да удовлетворим очакванията на наемодателите и да станем техен предпочитан партньор.

Управлявайки над 4600 магазина в направления Travel Essentials, Duty Free &Fashion и Foodservice на летища, железопътни гари и други концесии в 35 страни по света, генерирахме € 4.9 млрд. евро продажби през 2018г.

Компанията в България е основана през 2008г., като за изминалите десет години екипа на Лагардер в България успя да изгради и развие търговска мрежа с пълно национално покритие.
По настоящем компанията развива верига от над 120 обекта, разположени на ключови търговски и пътнически зони – летища, ЖП гари и автогари, метро станции, търговски комплекси, офисни центрове, курорти и др.  През 2018 компанията в България реализира оборот от над 43 милиона Евро.

Марки в България:

Повече информация за компанията може да намерите ТУК

За Младен Йорданов

Младен Йорданов завършва Университета по Национално и Световно Стопанство (УНСС). Той започва мениджърската си кариера през 1998г., като Инвестиционен Брокер. Продължението на кариерата му е свързано с компании в сферата на FMCG, Retail и производство, като заема различни длъжности – „Финансов контролър“, „Заместник Финансов Директор“ и „Финансов и Административен Директор“.

Младен е един от основателите на компанията Лагардер в България, съвместно със Стефан Пикар, който е изпратен от Френската-компания майка, като General Manager за Българската държава. През 2008г. Младен се присъединява към компанията, като заема длъжността „Финансов и
Административен Директор“. Няколко години по-късно му се налага да „излезе от зоната на комфорт“, като поема предизвикателна длъжност, която е много различна от настоящия му професионален опит – „Директор, търговска мрежа“. Тази длъжност му дава различен поглед и разгръща изцяло професионалните му умения. Тя е и трамплин към длъжността на „Заместник Изпълнителен Директор“, която заема, считано от 2014г.

Към настоящия момент Младен заема длъжността „Изпълнителен Директор“, като това е последното стъпало от високата стълба в кариерата, което изкачва и което го изгражда като професионалист и личност.