Ключови навици за кариерно развитие

Научавайки нови навици или надграждайки стари положителни такива, ще предоставиш пълноценен старт на кариерата си. Споделямe няколко ключови навика с теб, които ще ти помагат в живота и през цялата ти кариера.

Не закъснявай и винаги бъди на време!

Може би това е нещо, което винаги правиш, но трябва да му обърнем особено внимание, защото в днешно време все още има хора, които закъсняват. Денят ти бил доста по-спокоен, ако тръгнеш за срещата или за работа 10 минути по-рано, което на фона на 24-часовия ден въобще не е много.

Нервите или проблемите, които ще си спестиш, ако тръгнеш по-рано определено си заслужават. Друг е въпросът, че личност която закъснява, не уважава хората, с които се среща и тяхното време.

Срещай се с ментори

Независимо в каква област работиш или колко дълго време градиш кариерата си, твоят ментор може да ти помогне да развиеш кариерата си.

Ако имаш свой ментор, полагай усилия да се срещаш редовно с него. Лесно е да се отпуснеш в дневната си рутина, но това със сигурност няма да ти помогне да израстнеш в кариерата си.

Отделяйки време за обсъждане на въпроси, свързани с работата и живота, е един от най-добрите възможни начини за добра перспектива и развитие.

В случай, че все още нямаш ментор, това трябва да е следващата ти цел!

Тук ти споделяме интересна възможност да срещнеш топ мениджърите в България, които да бъдат твои ментори.

Може да прекараш месеци в изпращането на автобиографии на сляпо или просто да обядваш с твоя ментор, който да отвори вратата за теб. Мечтите се сбъдват по-лесно, когато има кой да те държи за ръката и да те учи как и какви пречки да избягваш.

Ще изхабиш страшно много време, опитвайки се да постигнеш резултати, които по-късно да разбереш, че е имало как да бъдат постигнати по-евтино, по-бързо и вероятно с по-добро качество.

Никога не е късно да намериш своя ментор!

Учи активно и задавай въпроси!

Да не спираш да се учиш е важно както за кариерата, така и за живота. Колкото и дълго да си работил една работа, винаги има какво ново да научиш. Не забравяй да задаваш въпроси, да развиваш знанията си във възможно най-много области.

Колкото повече учите за работата си, толкова по-ценен служител ставате за компанията.

Поддържай автобиографията си актуална!

Независимо дали планираш търсене на работа скоро или не, ако актуализираш автобиографията си докато работиш, вместо да се опитваш години след като си напуснал последното си работно място, това ще ти спести време и риск да пропуснеш да нанесеш нещо важно.

Поддържайки своите знания и умения, заедно с автобиографията си ти гарантира, че ще си готов за всяка възможност, която идва. Никога не знаеш кога мечтаното предложение за работа ще почука на вратата ти и ако си подготвен ще направи целия процес толкова по-бърз и лесен!