GSK – Лиза Бонадона (генерален мениджър)

За GSK

ГлаксоСмитКлайн е научно-изследователска фармацевтична компания и световен лидер в няколко направления – лекарства с рецепта, лекарства без рецепта и ваксини.

Компанията инвестира както в разработката на иновативни продукти, така и в развитие на човешките ресурси. Оперира в над 150 държави по света и има над 100 000 служители.

ГлаксоСмитКлайн цени служителите си и им предоставя динамична и предизвикателна среда с възможност за развитие и разгръщане на личния потенциал.

Дейността на ГлаксоСмитКлайн е водена от нейната глобална цел да подобрява качеството на живот на хората по света. Вярваме, че това е възможно единствено при спазване на най-високите етични стандарти и затова почтенността е основополагаща в екипа на компанията, заедно със стремежа към високи постижения и отговорност към задълженията. Също така насърчаваме индивидуалността и креативността, тъй като сме иновативна компания с визия за бъдещето.

Повече информация за компанията може да намерите ТУК

За Лиза Бонадона

През последните петнадесет години д-р Лиза Бонандона е била на редица позиции с нарастваща отговорност на локално, регионално и глобално ниво в GSK. Тя е заемала търговски позиции както в Австралия, така и в Италия и е ръководила ваксинското ни портфолио за възрастни в световен мащаб.

През 2012 г. Лиза се присъединява към екип корпоративни връзки на GSK като вицепрезидент, където ръководи преговорите за първото споразумение, подписано между индустрията и СЗО, съгласно Рамковия документ за готовност за грипна пандемия (Pandemic Influenza Preparedness Framework).

Преди да заеме ролята на Генерален мениджър на GSK България през юли 2018 г., тя е глобален ръководител на партньорството GSK-Save the Children и достъп до лекарствени продукти на GSK.

Лиза има докторска степен по имунология от университета в Мелбърн, Австралия, MBA по политики в общественото здраве от LSE и магистърска степен по бизнес от Melbourne Business School.