ДЗИ – Коста Чолаков (Главен изпълнителен директор)

За ДЗИ

ДЗИ е основана през 1946 г. и е дружеството с най-дългогодишна история и опит на българския застрахователен пазар. Благодарение на своята отлично развита дистрибуционна мрежа ние достигаме до клиентите си на територията на цялата страна.

Компанията, символ на застраховането в България, разработва и предлага пълна гама продукти в направления Общо застраховане и Животозастраховане, както и продукти, свързани с покриване на здравни рискове.

През годините експертите на ДЗИ на базата на своя опит, както и благодарение на активен международен обмен в рамките на КВС Груп, разработиха редица иновативни решения в продуктовото портфолио, както и в обслужването на клиенти и посредници.

Повече информация за ДЗИ може да намерите ТУК

За Коста Чолаков

Коста Чолаков е председател  на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ от 2013 г. Получава бакалавърска степен през 1996 г. от катедра „Право“ на Факултета по икономика и правни науки към Аристотеловия университет в Солун, Гърция, а през 1997 – магистърска степен по право от Queen Mary & Westfield College към Лондонския университет.

Започва кариерата си в застраховането в „Интерамерикан“ Гърция, през 1999 става мениджър  „Управление на щети” в „Интерамерикан  България”, а от 2001 г. до 2013 г. е изпълнителен директор на „Интерамерикан България – „Застрахователно дружество“ и „Интерамерикан  България – Животозастаховане”.