Chaos Group – Петър Митев (съосновател и CEO)

За Chaos Group

Софтуерната компания Chaos Group е световен лидер в технологиите, свързани с компютърна графика, които помагат на творци и дизайнери да създават реалистични изображения и анимации, подходящи за дизайн, телевизия и игрални филми.

Компанията се специализира в областта на рендъринг на физически обекти и симулационен софтуер, който ежедневно бива използван от най-добрите дизайнерски студиа, архитектурни фирми, рекламни агенции и компании за визуални ефекти по цял свят. Chaos Group е основана през 1997 г., има офиси в България, САЩ, Япония, Чехия и Южна Корея и понастоящем е работодател на близо 350 души.

Повече информация за компанията може да намерите ТУК

За Петър Митев

Петър Митев е съосновател и CEO на Chaos Group. Когато е на 8 години, започва да се интересува от програмиране, а на 16-годишна възраст вече се занимава професионално с писане на софтуер.

Докато е студент по компютърно програмиране в Софийския университет, среща своя бизнес партньор Владимир Койлазов. След близо 20 години упорит труд, през 2017 г., Chaos Group са отличени с най-престижната награда в киноиндустрията – наградата на американската Академия за филмови изкуства и науки за цялостен принос в категория „Научни и инженерни технологии“ за „оригиналната концепция, дизайн и прилагане на технологията V-Ray“.

Петър Митев е отдаден на софтуера и компютърната графика, а друга голяма негова страст в живота е опознаването и преживяването на различни култури.