BTL – Георги Петков (изпълнителен директор)

За BTL

BTL Industries е сред лидерите в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията е част от чешката BTL, която стъпва на българския пазар през 1998 г. първоначално с търговско представителство.

В последствие в страната се прехвърлят част от производството, международният сервиз и логистика. Днес цялото производство на готови продукти и медицински кушетки е съсредоточено в България. Производствената база на BTL Industries се намира в Пловдив, където работят над 300 души. Компанията разполага и с R&D център в София с 30 служители.

BTL Industries е сред трите най-големи производители на физиотерапевтични уреди в света и има лидерски позиции в направленията кардиология и естетична медицина.

Продуктите на компанията се предлагат в повече от 120 страни на 6 континента. Апаратите, произведени от BTL Industries, са отличени с редица награди за иновативност, дизайн и принос в развитието на медицината в световен мащаб.

BTL Industries търпи динамично развитие на българския пазар, като ръстът ѝ за 2018 г. е почти 50%. През 2017 г. компанията инвестира 1.3 млн. лева и откри фабрика за обработка на листов материал в Пловдив, осигуряваща металните детайли, необходими за производството на крайни продукти.

Повече информация за компанията може да намерите ТУК

За Георги Петков

Георги Петков разполага с богат опит в сферата на производството на медицинска апаратура. Кариерният му път включва също и позиции, свързани с продажби, дистрибуция и управление на търговски представителства.

Работил е като мениджър „Продажби“ в Toni Ltd. и е бил регионален мениджър в Medicalog. От 15 години е част от екипа на BTL Industries България, където последователно е мениджър „Логистика“ и  оперативен мениджър.

От март 2011 г. е изпълнителен директор на компанията. Георги Петков притежава магистърска степен по индустриален мениджмънт от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“.

„Здравейте, аз съм Жоро и съм в BTL Industries от 15 години. Щастлив съм, че съм част от компания, чиято основна цел е служителите да се чувстват добре и да се поддържа приятелска атмосфера. Това, което най-много харесвам в работата си, е, че имам възможността всеки ден да се срещам с прекрасни хора и да си говоря с тях било то в предприятието или на по бира след края на работния ден.

В свободното си време обичам да прекарвам време с децата си и да чета книги. Вярвам, че когато човек епозитивен, постига всичко по-лесно. Затова съм болен оптимист.

За мен е истинско удоволствие да се срещам с млади и интелигенти хора и затова ще се радвам да се запозная с един от вас, за да обменим опит и идеи. Успех на всички участници!“