Aurubis – Тим Курт (Изпълнителен директор и Вицепрезидент)

За Aurubis

Aurubis Group

  • Ние сме водеща международна група за производство на мед и
    най-големият преработвател на мед в света
  • В нашите заводи работят 6 700 висококвалифицирани служители
  • Продуктите ни намират приложение в електрониката,
    енергетиката, автомобилостроенето, химическата индустрия и
    строителството.

Aurubis Bulgaria

През 2018 год. медодобивният завод, който се намира между общините Пирдоп и Златица отпразнува 60 години от своето създаване.

Основната дейност на компанията е преработка на медни концентрати, производство на катодна и анодна мед и вторични продукти като сярна кислелина и железен силикат (фаялит). Към момента Аурубис България е на първо място в металургичната индустрия в страната и водещ производител на мед в Югоизточна Европа.

Ние сме втората по големина компания в България като размер на годишните приходи. Компанията реализира 9% от износа на страната за различни пазари, сред които Турция, Белгия, Китай, Сингапур, а вносът се осъществява предимно от Китай, Балканите, Близкия изток. Към настоящия момент е най-големият ползвател на българските пристанищни и железопътни превози с над 2 млн. карго превози годишно

Инвестирали сме над 1.2 милиарда лева в модернизация на производството и опазване на околната среда. Горди сме, че сме един от най-екологосъобразните производители на мед в света днес.

Основен принцип на Аурубис България е осъществяването на устойчива социална политика в Средногорието и страната, грижа за околната среда и поддържането на стабилни партньорства с общностите.

Повече информация за компанията може да намерите ТУК

За Тим Курт

Тим Курт е специалист по логистика от Университета по приложни науки в гр. Фрийдберг, Германия. Той започва кариерата си в “Uniever” (1990-2001 г.), където като Ръководител “Износ” натрупва опит в областите планиране, закупуване, счетоводство и обслужване на клиенти.

Развитието на кариерата му продължава в компанията “Numico” и до 2004 г. заема позицията Ръководител “Логистика” за брандовете “Milupa” и “Pulmoll”, като се занимава главно с планиране и осигуряване на суровини за дейността на фирмата. От 2004 до 2006 г. живее и работи в гр. Ополе, Полша, като заема позицията “Директор” “Верига доставки”.

В NA Cumerio (предишното наименование на Аурубис) започва работа през 2006 г. и до месец юли на 2014 г. е Вицепрезидент “Корпоративна логистика”. Допълнителено в периода 2009- 2013 г. заема и корпоративната функция мениджър “Иновации” на концерна. Участвал е в реализацията на множество проекти на Групата, някои от които и в България.

От 1 август 2014 г. поема позицията изпълнителен директор на Аурубис България. Oт 2015 г. Изпълнява и функцията на Президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара.